מצרכים:
קילו קמח איטלקי 00 TIPO (PZ2 של SPADONI)
10 גרם שמרים יבשים
30 גרם מלח
650 מ"ל מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים את המים
לשים במיקסר או בעזרת הידיים את הבצק עד שמתחיל להתגבש ומוסיפים את המלח
ממשיכים בלישה עד כ- 15 דקות ונותנים לבצק לתפוח כשעה בקערת התפחה
לאחר כשעה נכדרר את הבצק, נניח במגש התפחה וניתן לו לתפוח עוד כ- 3-4 שעות
*משקלי כדורי בצק מומלצים:
כדורי בצק לפיצה – 300 גר’
כדורי בצק לפוקאצ'ה – 220 גר’
כדורי בצק לקלצונה – 180 גר’
נפתח את הבצק בעזרת הידיים ונכניס לאפייה בטאבון בחום רצפה של 350 מעלות.
