מצרכים:
קילו קמח מאניטובה ללחם (פיבטי)
15 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
1/2 כוס שמן זית
600 מ"ל מים
אופן ההכנה:
שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר ע"פ הסדר הזה
ללוש כ-12 דקות
7 דקות במהירות איטית
5 דקות במהירות בינונית
לאחר הלישה במיקסר נוציא מהקערה למשטח העבודה ונלוש מעט בידיים ונניח בקערה עם מעט שמן זית
נניח להתפחה בקערה כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח
נחלק את הבצק לגודל הלחמים הרצוי. נקפל ונגלגל בצורה נכונה
נניח על תבנית מקומחת, נקמח גם את הלחמים ונניח להתפחה נוספת של כשעה
לאחר מכן נקמח שוב ונעשה חריצים (חתימת אופה)
נכניס את הלחמים באמצעות המרדה לאפיה בטאבון בחום של 250 מעלות למשך חצי שעה וכל 10 דקות בערך לסובב את הלחמים.
