מצרכים:
קילו קמח מאניטובה ללחם (פיבטי)
660 מ״ל מים
10 גרם שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
40 גרם מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המקסר את הקמח המנופה
מוסיפים את המים
מוסיפים את השמרים
לשים במשך 5 דקות
מוסיפים את המלח
לשים במשך עוד 5 דקות
מוסיפים את השמן זית
משלימים לישה של עוד 5 דקות או קבלת מרקם חלק של הבצק
מניחים את הבצק לנוח כ-45 דקות
ואז כל שעה קיפולים
סה״כ 3 קיפולים
מחלקים לכדורים של 200 גרם אפשר גם יותר תלוי בגודל הפראנה
התפחה נוספת של חצי שעה ככדורים
אפייה בטאבון בחום של 280-300 מעלות
