מצרכים:
קילו קמח מאניטובה ללחם (פיבטי)
20 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
40 גרם מלח
רבע כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים תחילה את קילו הקמח (מומלץ מאד לנפות את הקמח קודם, על מנת לתת לו אוורור) השמרים הסוכר והמים
לאחר מכן להוסיף את השמן ולבסוף את המלח
ללוש עד קבלת בצק גמיש ונח לשימוש (כ-10 עד 12 דקות במהירות בינונית)
להתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח
לאחר מכן לפזר על משטח העבודה קמח פתיחה
לחלק לכדורים במשקל 95-100 גרם ולהניח בקופסת התפחה לעוד כ – 20 דקות או עד הכפלת הנפח
לרדד כל כדור לפיתה, לא עבה מדי ולא דקה מדי ולהמתין כ-5 דקות ואז לאפות בטאבון
חום רצפה 320-350 מעלות
*בכמות של קילו יוצאות כ- 18-20 פיתות.
